måndag 18 augusti 2008

oj oj oj vad tiden har gått fort!

Mycket av Markus tid har gått åt till altan planering och altan bygge. Tillsammans med grannen Magnus har han jobbat ute i ur och skur långt in till sena natten. Snickare Daniel har oxå varit här och gjort stommen och en av de fina trapporna. Jag hade i ett svagt ögonblick bestämt att ha Maltes dop hemma i trädgården, så det stressade Markus väldigt mycket.
Men men, nu är altanen där och jag är super nöjd och glad för den.
Vi har inte bestämt hur räcket/staketet skall se ut så det vill jag gärna ha in tips om!
Jag vill inte ha kryss räcke utan vill ha ett mer staket, för att få bort lite insyn.
Vad tror ni om vanligt trycktvirke och inte vitmålat som jag först tänkt mig, men tro mig vi har tillräckligt att måla ändå. Snälla kom med förslag och ideér.

Ha det så bra!

3 kommentarer:

Cirkus Robertsson sa...

Åh sååå fint det blev!!

Ang. staket så har jag inget jättebra förslag men jag tror det blir snyggt att inte måla vitt.

Det enda förslag jag har som vi har gjort på ett högt staket hemma är liggande plankor i olika storlekar typ. alltså kanske 3 smala en tjock och sen 2 smala eller vad man nu kan få plats med på ett sånt lågt staket....

Cirkus Robertsson sa...

alltså det kan ju inte var vilka fula plankor som helst utan de får ju vara lite fina med rundade hörn etc. Vi gjorde vårt i lärkträ men det blir nog snyggast om ni har samma som altanen.

Monkan sa...

Sjutsingen vad fint det blir Malin! Vad duktiga de är grabbarna. Trapporna är supersnygga när de "svänger in" så där tycker jag. och vad stort det är.

Byggtermer... är inte min starka sida... Var det "dreva", ordet som jag fick lära mig hos er senast? Det har jag full koll på nu :-) Och "tryckimpregnerat", är det helt enkelt som själva altanen kanske, "omålat"?

Det tror jag skulle bli bäst. Vitt passar visserligen till allt men det skulle kanske kunna bli lite för mycket. Lite gräddtårta liksom...

Kram